Tapahtumia

Teimme museoporukallamme museotutusmiskierroksen 20 .. 21.03 19 innokkaan henkilön voimin.

Ensimmäisenä päivänä kävimme Ruotsipyhtäällä Jokelan kotiseutumuseossa.http://www.jokelanmuseo.info/

Jokelan museossa oli kattava valikoima vanhoista maatalouskäyttöön tarkoitetuista käsityökalusta hevosvetoisiin  ja siitä traktorikäyttöisiin työkoneisiin saakka. Tilat hienot ja kaikki hyvässä järjestyksessä hyvine esittelylappusineen. Sisätilojen lisäksi ulkosallallakin oli paljon katsottavaa mutta huonon sää vuoksi niiden katselu jäi vähäisemmälle.

Kiitos Jokela perheelle hienosta esittelystä ja kahvista konjakin kera.

Yövyimme siistissä Hyvinkää Sveitsi hotellissa.

Toisen päivän aamuna suunnistimme Moottorisahamuseolle Hausjärvelle.

Paljon hienosti puhdistettuja ja kunnostettuja moottorisahoja hienossa järjestyksessä.  Suurkiitos kokoelman kerääjäälle ja esittelijälle Matti Iivoselle.

Toisen päivän iltapäivällä suunnistimme Huhtalan maa- ja kotitalousmuseolle Huittisiin. https://fi-fi.facebook.com/maatalousmuseo/

Huhtalan museossa näimme myös laajan valikoiman etenkin Huittisten seudulla aikoinaan käytetyistä maatalouden koneista ja laitteista sekä runsaan joukon erilaisia käsityökaluja jotka liittyivät niin maatalouteenkin kuin normaaliin vanha-ajan kotitalouteen.

Tilat hienot ja paikat erittäin siistissä järjestyksessä.

Suurkiitokset Huhtalan vanhalle ja nuorelle isännälle vieraanvaraisuudesta ja erittäin asiantuntevasta museon esittelystä ja hyvistä kahveista.

 

Kiitos linja-autoliikenne Lehtoselle hyvästä kyydistä siistillä autolla.